דף הבית >> כתבות ומתכונים >> מתכונים >> מתכוני דגים >> תבשיל סלמון חריף
 
 

תבשיל סלמון חריף

סלמון מהווה מקור איכותי לחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 ו – 12B

מרכיבים ל - 4 מנות

ª      4 פרוסות סלמון פרוס (להפשיר , להסיר את העור שמסביב , ולהשרות בחומץ כשעה)

ª      1 חציל בינוני (חתוך לרצועות דקות)

ª      1 פלפל אדום בינוני (חתוך לרצועות דקות)

ª      5 עגבניות בינוניות (חתוכות לחצאי פרוסה)

ª      2 בצלים גדולים

ª      1/3 חבילת פטרוזיליה (קצוצה)

ª      1/2 פלפל חריף גדול (חתוך לפרוסות גסות)

ª      5 שיני שום גדולות (חתוכות גס)

ª      4 כפות שמן זית מכבישה קרה

ª      4 כפות רוטב סויה אמיתי (או לפי הטעם)

אופן ההכנה

ª      לבשל את הירקות ושאר מרכיבי המתכון, למעט פרוסות הסלמון. לבסוף להניח את פרוסות הסלמון על הירקות המבושלים ובעדינות לדחוף את הסלמון כלפי מטה, עד שיכוסה כולו ברוטב, לכסות ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ – 15 דקות.

ª      להגיש חם בתוספת לחם/פיתות מקמח מלא או בתוספת אורז מלא.

ª      הערה : התבשיל חריף ובזה ייחודו . ניתן להפחית מהחריפות ע"י הפחתת כמות הפלפל החריף.

ª      כמוכן, את הסלמון ניתן להחליף בדגים אחרים כגון: סול ובקלה.    

 

 למתכוני בריאות נוספים לחצו כאן

למתכוני דגים נוספים לחצו כאן



+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...