תזונה פונקציונלית - פודינג צ'יה נפלא
דף הבית >> מתכונים בריאים >> קינוחים >> פודינג צ'יה נפלא

פודינג צ'יה נפלא

במתכון הזה נסביר איך להכין פודינג צ'יה מהיר שהוא גם טעים, גם פרווה וגם טבעוני. הפודינג הזה יכול לשמש קינוח בריא או ארוחה קלה, בריאה וטעימה. יש מתכוני פודינג צ'יה בהם משלבים שיבולת שועל או זרעי פשתן ואז מתקבל מרקם וטעם שונים במקצת.

על ההשפעות הבריאותיות והחשובות של זרעי צ'יה, תוכלו לקרוא בהשוואה בין זרעי צ'יה לבין זרעי פשתן.

מרכיבים 

  • 3 כפות זרעי צ'יה שלמים
  • 1 כוס משקה סויה ללא תוספת סוכר. במקום משקה סויה אפשר משקאות צמחיים אחרים ללא תוספת סוכר כגון משקה שיבולת שועל, משקה שקדים או משקה אורז

תוספות אפשריות לפודינג צ'יה לאחר שהוא מוכן

  1. פירות יער (ענבות) כגון אוכמניות, פטל, אוסנה, דומדמניות
  2. תות שדה או פירות עונתיים אחרים שאוהבים
  3. פירות יבשים כמו תמרים, צימוקים, תאנים
  4. אגוזים גרוסים גס כגון לוז, פיסתוק, פקאן ואחרים

הערות

  • הפירות מספקים מתיקות עדינה ומאוזנת וגם צבעים יפים
  • פירות יבשים יעניקו מתיקות רבה יותר לפודינג
  • האגוזים מוסיפים טעם ומרקם מעניין נוסף

איך מכינים

  1. בצנצנת, מערבבים היטב בעזרת מזלג את זרעי הצ'יה עם משקה הסויה או משקה צמחי אחר ומניחים במקרר
  2. כעבור 2-5 דקות מערבבים שוב היטב כדי למנוע היווצרות גושים ומחזירים למקרר. במקרה ושכחתם לערבב בזמן ונוצרו גושים, השתמשו במזלג למעיכת הגושים ולערבוב
  3. כעבור 4-8 שעות הפודינג יהיה מוכן. אפשר לאכול את הפודינג גם כעבור שעתיים, אבל הוא יהיה דליל יותר לעומת פודינג צ'יה שישב במקרר 8 שעות. תנסו לאכול כעבור שעות שונות ותבחרו את מרקם הפודינג הכי נעים עבורכם
  4. בהגשה, מוסיפים פירות או אגוזים או שילוב של שניהם, מערבבים ואוכלים

מזון פונקציונלי בפודינג צ'יה

  • זרעי צ'יה עשירים בסיבים מסיסי מים, אומגה 3, סידן,  אשלגן, מגנזיום, אבץ, ברזל, פולאט
  • פירות יער, לרבות תות שדה עשירים בפלבונואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי אלרגיה
  • אגוזים מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם