תזונה פונקציונלית - בננה ובריאות: יתרונות בריאותיים ומעשיים
דף הבית >> מזונות פונקציונליים בריאים >> פירות >> בננה ובריאות: יתרונות בריאותיים ומעשיים

בננה ובריאות: יתרונות בריאותיים ומעשיים

מאת: יוסי שבח, נטורופת מומחה בתזונה פונקציונלית ובצמחי מרפא

בשיר המפורסם "מכופף הבננות" שכתב מאיר אריאל והלחין שלום חנוך, מתואר כיפוף הבננות כטריק החביב ביותר על היצור הנותן לירקות ולפירות את צורתם האופיינית. לא בִּכְדִי, מכופף בננות אוהב טריק זה יותר מכל, כי הבננה היא פרי מיוחד מאין כמוהו.

עונת החורף נותנת לנו הזדמנות ליהנות מאחד הפירות המדהימים ביותר שיש, הבננה. לרוב, טעם הבננה ומרקמה טוב יותר בתקופת החורף בהשוואה לעונות חמות בהן מבשילה הבננה מהר ומרקמה הופך רך ופחות טעים לרבים מצרכני הבננה.

בתקופה החמה בהן הבננה מבשילה מהר, נשיאת בננה בשלה בתיק עלול לסכן את תכולת התיק במפגש חושפני, רך וריחני. לכן אני ממליץ להשתמש בבננות הבשלות להכנת שייקים טעימים ומרעננים.

הסטודנטים שלי יודעים שאני חובב בננות מושבע, הודות להפסקות בין השעורים אותן אני מנצל לאכילת בננות בתאווה רבה.

בננות מאפשרות לי ליהנות ממזון בריא, משביע, קל ונוח ביותר לשימוש, בפרט בימים ארוכים בהם אני מחוץ לבית וזקוק לאספקת אנרגיה קבועה במהלך היום, בין הארוחות העיקריות.

לעיתים, אני אוכל את הבננות כמנה עיקרית בארוחה מחוץ לבית, לצד תוספות כגון פולי סויה קלויים, חומוס גרגירים קלוי, אגוזים ושקדים. האמינו לי ארוחה מדהימה – נסו בשעת הצורך.

אם נתבונן בבננה ובתכונותיה, נראה שהיא החטיף המושלם:
  • בעלת צורה נוחה לנשיאה בתיק ובפאוץ'
  • בעלת אריזה טבעית עם מנגנון מובנה מהיר פתיחה (פשוט גאונות)
  • מרקם הפרי רך, נעים וקל לעיכול
  • מרקם הבננה מאפשר ארוחת בזק לאלו הסובלים מחוסר זמן או לאלו הממהרים לצאת לפעילות גופנית וזקוקים למקור אנרגיה זמין וקל לעיכול
  • מתאימה לבעלי שיניים ולחסרי שיניים, לרבות תינוקות וזקנים

בננה כמזון פונקציונלי

בננה מהווה מקור מעולה לאשלגן החיוני לספורטאים הזקוקים לתגבור עקב מאמץ פיזי מוגבר.

הודות לאשלגן בבננה, יכולים למצוא תועלת באכילתה, גם אלו הסובלים מיתר לחץ דם. אשלגן הוא אחד הגורמים המשפיעים לטובה על מצב לחץ הדם
.


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב