תזונה פונקציונלית - בישול והכנת קטניות
דף הבית >> מתכונים בריאים >> בישול והכנת קטניות

בישול והכנת קטניות

השריית קטניות

  • קטניות נהוג להשרות למספר שעות בטווח שנע בין 4-24 שעות
  • במהלך ההשרייה, יש צורך לשטוף ולהחליף את מי ההשרייה מספר פעמים, בפרט במהלך הקיץ
  • בדרך כלל לפני הבישול, שופכים את מי ההשרייה ושוטפים את הקטניות המושרות

הנבטת קטניות

שלב נוסף, שאינו חובה, אולם יכול להקל על תהליך העיכול של הקטניות, הוא הנבטת הקטניות.

  1. לאחר ההשרייה של הקטניות, מסננים את המים ושמים בכלי מיוחד להנבטה או במסננת המולבשת על גבי קערה.
  2. מכסים את המסננת במגבת (על מנת ליצור הצללה), מניחים במקום חמים, עד להופעת נצר. 
  3. במהלך זמן זה שוטפים את הקטניות פעם-פעמיים ביום (בקיץ 3-4 פעמים).
  4. לאחר הנביטה של הנצר שומרים את הקטניות המונבטות בקערה במקרר.
    יש לשים לב שהקטניות אינן רטובות.
  5. ניתן להשתמש בקטניות המונבטות במהלך השבוע להכנת תבשילים, מרקים, ואף להכין מהם סלטים.

בישול קטניות

יש מספר אפשרויות לבישול קטניות לאחר ההשרייה כגון:
  • בישול בסיר רגיל על כיריים
  • בישול בסיר לחץ שלרוב מקצר את זמן הבישול
  • בישול ארוך בסיר רגיל בתנור כפי שמכינים חמין (טשולנט)