בישול והכנת קטניות
השריית קטניות
-
קטניות נהוג להשרות למספר שעות בטווח שנע בין 4-24 שעות
-
במהלך ההשרייה, יש צורך לשטוף ולהחליף את מי ההשרייה מספר פעמים, בפרט במהלך הקיץ
-
בדרך כלל לפני הבישול, שופכים את מי ההשרייה ושוטפים את הקטניות המושרות
הנבטת קטניות
שלב נוסף, שאינו חובה, אולם יכול להקל על תהליך העיכול של הקטניות, הוא הנבטת הקטניות.
-
לאחר ההשרייה של הקטניות, מסננים את המים ושמים בכלי מיוחד להנבטה או במסננת המולבשת על גבי קערה.
-
מכסים את המסננת במגבת (על מנת ליצור הצללה), מניחים במקום חמים, עד להופעת נצר.
-
במהלך זמן זה שוטפים את הקטניות פעם-פעמיים ביום (בקיץ 3-4 פעמים).
-
לאחר הנביטה של הנצר שומרים את הקטניות המונבטות בקערה במקרר.
יש לשים לב שהקטניות אינן רטובות.
-
ניתן להשתמש בקטניות המונבטות במהלך השבוע להכנת תבשילים, מרקים, ואף להכין מהם סלטים.
בישול קטניות
יש מספר אפשרויות לבישול קטניות לאחר ההשרייה כגון:
-
בישול בסיר רגיל על כיריים
-
בישול בסיר לחץ שלרוב מקצר את זמן הבישול
-
בישול ארוך בסיר רגיל בתנור כפי שמכינים חמין (טשולנט)
|
|
|
|