תזונה פונקציונלית - סלמון במרינדה בתנור
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> סלמון במרינדה בתנור

סלמון במרינדה בתנור

במתכון הזה נסביר איך להכין סלמון במרינדה בתנור. סלמון במרינדה יכול לעבור בישול גם במחבת או בסיר וההחלטה על כך היא בדרך כלל העדפה אישית שנובעת מהרגל ונוחות.

הרבה אוהבים סלמון בתנור ברוטב חרדל, אבל זה כבר במתכון אחר. במתכון הזה אנחנו מתמקדים בתיבול עם הרבה שום טרי ועלי נענע שנותנים ארומה מיוחדת בהכנת תבשילי דגים.

רכיבים

  • 6 פרוסות סלמון (עדיף ללא עור)
  • 4-5 כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם
  • 1 כוס יין אדום יבש 
  • 2 ראשי שום טריים בגודל קטן/בינוני, כולל העלים הירוקים. מחוץ לעונת השום הירוק, לעשות שימוש בשום הזמין כל השנה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כוס עלי נענע טריים
  • 1/4 – 1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים דג סלמון במרינדה?

  1. לערבב את כל המרכיבים יחד (למעט הסלמון והשום), למרינדה בעלת מרקם אחיד וללא גושים
  2. להשרות את נתחי הסלמון במרינה למשך 20-30 דקות במקרר. אם אין זמן, אפשר פשוט להשרות ולצפות אותם ומיד להעביר לאפייה
  3. להניח את פרוסות הסלמון בתבנית, לפזר את ראשי השום והעלים החתוכים ואת עלי הנענה
  4. לחתוך כל ראש שום ל – 4 חלקים ואת העלים לחתיכות של 5 ס"מ בקירוב ולהניח בתבנית לצד הסלמון
  5. לפזר על הסלמון את עלי הנענע
  6. לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות או לבשל בסיר מכוסה כחצי שעה על להבה נמוכה, לאחר שהנוזלים הגיעו לרתיחה

מזון פונקציונלי בסלמון במרינדה

  • סלמון עשיר באומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
  • סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית
  • שום מהווה מקור לאינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
סלמון הוא אחד הדגים הפופולאריים ביותר הודות לטעמו המיוחד ולהרכב חומצות השומן האיכותי שבו. סלמון מכיל ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 3. 




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape