תזונה פונקציונלית - איך ארוחת בוקר משפיעה על התפתחות תסמונת מטבולית?
דף הבית >> תזונה במצבי בריאות >> תסמונת מטבולית >> איך ארוחת בוקר משפיעה על התפתחות תסמונת מטבולית?
      
             

איך ארוחת בוקר משפיעה על התפתחות תסמונת מטבולית?

ארוחת הבוקר נחשבת לסמל בריאות וחוסן ואמירות שונות הפכו למטבע לשון השגורה בחיי היום יום.

בין האמירות ניתן למנות את האמירה 'לא אכלת ארוחת בוקר?!' שלרוב מיוחסת לחולשה פיזית.

אמירה נוספת המיוחסת לרמב"ם, מייחסת לארוחת הבוקר את החשיבות התזונתית-בריאותית הרבה ביותר בציר היום. על פי האמירה:
'ארוחת בוקר אכול כמלך'
'ארוחת צהריים אכול כבן מלך'
'ארוחת ערב אכול כאביון'
משמעות אמירות אלו מתחזקת ככל שנערכים יותר מחקרים בתחום זה.

לאחרונה התפרסם מאמר חדש (Wennberg et al, 2014) בכתב העת Public Health Nutrition שהציג ממצאים כי הרגלי ארוחת בוקר לקויים בקרב מתבגרים יכולים לנבא סינדרום מטבולי בבגרות.

הרגלים לקויים אלו הוגדרו כהימנעות מאכילת ארוחת בוקר או אכילת ארוחת בוקר דלה כגון שתייה או אכילת משהו מתוק בלבד.

ממצאים אלו המבוססים על מחקר עוקבה שנמשך 27 שנים, הראו כי הרגלי ארוחת בוקר לקויים בגיל 16 מנבאים השמנה מרכזית ויתר גלוקוז בצום בגיל 43.

סינדרום מטבולי (תסמונת מטבולית) הוא מקבץ גורמי סיכון הכולל השמנה בטנית, פרופיל שומני דם לקוי, יתר לחץ דם, ויסות לקוי של גלוקוז בדם ועוד. גורמי סיכון אלו מקושרים לסיכון מוגבר למחלת לב ולתמותה מוקדמת.

 
חשוב לי לציין כי ממצאי המחקר עלולים לעמוד בסתירה לתחושות של חלק מהמתמודדים בעודף משקל.

במקרים מסוימים בהם אני נוהג להמליץ למטופלי להקפיד על אכילת ארוחת בוקר באופן קבוע, התשובה שאני מקבל היא: 'אכילת ארוחת בוקר גורמת לי לפתיחת התיאבון ולאכילת יתר במהלך כל היום'.

במרבית המקרים ההמלצה שלי למטופלים אלו לתת הזדמנות לתפריט שאני מציע מתוך הנחה ששינוי כל הרכב התזונה ולא רק ארוחת הבוקר יאזן את תחושות הרעב והשובע.
כלומר, במטרה לקדם טוב יותר את הבריאות מומלץ לערוך שינוי מלא של התזונה הכולל הרגלי תזונה (ארוחות מסודרות, אכילה בנחת, לעיסה איטית) והרכב תזונה המותאם באופן אישי (תשתית תזונתית בתוספת מזונות פונקציונליים).

דוגמאות לארוחת בוקר טבעונית

דייסה
שיבולת שועל מבושלת במשקה סויה + קוביות פרי + שקדים + אבקת קינמון לתיבול

סגנון דגני בוקר
שיבול שועל קלויה + משקה סויה + אוכמניות (קפואות שהופשרו) + פיסטוק + ג'ינג'ר טרי קצוץ לתיבול

כריך
לחם שיפון + אבוקדו/טחינה/חומוס + ירקות (סלט או פרוסות) + זרעי קצח לתיבול

שייק
לרסק בבלנדר את המרכיבים הבאים: עלי חסה, תפוח עץ, משקה סויה/שקדים, שיבולת שועל, זרעי צ'יאה

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape